Maak deze week nog een afspraak!

070 – 20 42 321

Zorgverzekering contracten 2024

 

Om direct met goed nieuws te starten, ‘voor de patiënten’, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars voor 2024.

Net als vorig jaar beschrijven we expliciet dat het goed nieuws is voor de patiënten. Ondanks dat deze vervelend genoeg ook bemerken dat de zorgkosten stijgen. 

Helaas is er in het zorglandschap nog niks positiefs veranderd voor fysiotherapie. We zien eerder een verdere afglijding, waarbij op meerdere niveau’s en door meerdere organisaties geen keuzes of de verkeerde keuzes gemaakt worden. Hierdoor zien we dat fysiotherapie steeds verder wordt uitgehold. Heel veel collega’s blijven ons vakgebied verlaten door de hoge werkdruk, lage financiële waardering en het slechte toekomstperspectief.

Wij blijven elk jaar de contracten en nieuwe, nutteloze hoepeltjes beoordelen, aangezien de verzekeraars steeds meer onzinnige voorwaardes stellen tegen steeds (in verhouding) lagere tarieven. Inmiddels zijn er al praktijken omgevallen of staan op omvallen. Hierdoor is het mogelijk dat ook wij bij toekomstige keuzes, omtrent het wel of niet opnieuw aangaan van contracten, moeten kiezen voor praktijkbehoud in plaats van gemak voor de patiënt. Wij blijven hierbij de kwaliteit hoog in het vaandel houden en blijven de werkdruk in de gaten houden. Als een van beide in het gedrang komt, zal dit een omslagpunt kunnen betekenen voor de specifieke verzekeraar.

Lees meer op: https://functionallines.nl/vergoeding


door Ronald Net | 11-01-2024 | Nieuws

Zorgverzekering contracten 2024